Gorjeni, reprezentanţi ai României în SUA

august 14, 2011 | Publicat de Info

O echipă din Târgu-Jiu a participat săptămâna trecută la un summit organizat de către o celebră companie din domeniul informatic la San Francisco. Timp de 5 zile, cei membri ai echipei au participat la diverse workshop-uri alături de reprezentanţi ai altor 16 ţări.

Echipa gorjeană, formată din Mihaela Runceanu, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Gabriel Purcaru, elev în clasa a XII-a, şi Andreea Cănăvoiu, studentă în anul I la Universitatea Politehnică din Timişoara şi fostă elevă a liceului, au participat în perioada 2-6 august la un summit-ul Adobe Youth Voices, organizat la Universitatea Santa Clara de lângă San Francisco, SUA. La acest eveniment au fost prezenţi participanţi din 16 ţări, printre care şi România. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a aduce împreună tineri şi îndrumători din cât mai multe ţări în vederea creării unor proiecte pe diverse teme, proiecte care să exprime o viziune pozitivă asupra unor aspecte precum cultura, relaţiile, drepturile omului, comunitate, educaţie, schimbare şi identitate. Elevii gorjeni au prezentat la acest summit, împreună cu tineri din Noua Zeelandă, Uganda, Canada şi Iordania, un proiect ce a avut ca temă cultura. În acest scop ei au adunat fotografii, filmuleţe şi cântece reprezentative pentru cultura românească. Echipa gorjeană a fost invitată să participe la această întâlnire La rândul lor, îndrumătorii prezenţi au avut la dispoziţie două zile pentru ca, grupaţi în echipe, să realizeze proiecte pe anumite teme.

„Au aplicat persoane din toată lumea”

Mihaela Runceanu s-a declarat încântată de experienţa trăită, remarcând mai ales seriozitatea tuturor participanţilor: „Mi-a plăcut seriozitatea participanţilor dar şi faptul că totul era şi relaxat; nu ne stresam”. Cât despre invitaţia de a participa la summit, potrivit profesoarei Mihaela Runceanu, aceasta a venit în urma participării la mai multe cursuri şi proiecte iniţiate de firma Adobe: „Am făcut un curs on-line organizat de Adobe în colaborare cu alte organizaţii iar după terminarea acestuia am fost selectată să fiu profesor îndrumător pentru alţi cursanţi; am participat şi la diverse proiecte în care s-au implicat foarte mulţi elevi ai Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. În luna ianuarie am primit o invitaţie de a participa la acest summit, aplicaţia cuprinzând toată activitatea şi proiectele realizate. Au aplicat persoane din toată lume.” Cel mai greu a fost să aleagă cei doi elevi care au însoţit-o la summit: „A trebuit să aleg doi elevi şi a fost foarte dificil să fac asta fiindcă toţi elevii s-au implicat în aceste proiecte. Cei doi elevi care au făcut parte din echipă au fost şi ei încântaţi şi ei de această experienţă, chiar dacă au fost emoţionaţi, şi s-au împrietenit cu ceilalţi participanţi”, a spus Mihaela Runceanu.

Roxana Lupu

sursa: http://www.gorjeanul.ro/

Publicat in: : Activitati Educative, Concursuri Internationale, Evenimente, Performante