Prezent
În prezent, oferta educaţională a Colegiului nostru păstrează specificul teoretic, urmărind, atât o pregătire aprofundată în domeniul matematicii şi informaticii, cât şi diversificarea ariilor de interes legate de studierea ştiinţelor naturii şi filologiei.
Încă din anul şcolar 2011-2012, am introdus a doua clasă de ştiinţele naturii, avându-se în vedere solicitările sporite ale absolvenților de medicină și farmacie pe piaţa muncii.
Ar exista, urmare a sondajelor de opinie efectuate, dorinţa părinţilor şi elevilor de a spori oferta noastră cu cel puţin o clasă de filologie, lucru imposibil de realizat datorită lipsei de spaţiu.
Programul intensiv de studiere a informaticii, la nivelul Colegiului nostru, oferă posibilitatea absolvenţilor de a obţine la sfârşitul clasei a XII-a un atestat de competenţe profesionale, recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Prin orele din trunchiul comun, extinderile şi opţionalele oferite, elevii dobândesc cunoştinţe şi competenţe suplimentare care le facilitează admiterea la facultăţi de prestigiu, cu deosebire tehnice, A.S.E., Academia de Poliţie, Academia Militară ş.a. Mai exact, absolvenţii noștri dobândesc cunoştinţe solide, ceea ce le permite să promoveze examenele de admitere ale oricărei facultăţi pe care o aleg, din ţară şi străinătate.
Pe parcursul anilor de studiu, elevii de la C.N.E.T. dezvoltă o serie de aptitudini social-culturale şi competenţe de comunicare şi adaptare, ceea ce le înlesnește integrarea în societatea modernă, europeană. În comparaţie cu absolvenţii altor licee teoretice, ei demonstrează cu prisosinţă nivelul înalt de pregătire pe care l-au primit în cei patru ani de studii liceale, îşi dezvoltă latura creativă a personalităţii şi dovedesc însuşirea unor abilităţi de lideri, devenind flexibili, independenţi şi cu o mai mare disponibilitate către schimbările din jurul lor.
Gradul de atractivitate al ofertei noastre educaţionale este sporit de prestaţia calitativă remarcabilă a tuturor cadrelor didactice, a climatului de responsabilitate şi profesionalism, a bazei materiale adecvate, a relaţiei foarte bune cu partenerii din comunitatea locală, a angajării tuturor factorilor de execuţie şi decizie în organizarea procesului instructiv-educativ, asigurându-se în felul acesta obţinerea de rezultate bune şi foarte bune şi un succes garantat în evoluţia socio-profesională a fiecărui absolvent.
Comentarii recente