Vizita de informare în Belgia

februarie 5, 2012 | Publicat de Info

RAPORT
Privind vizita de informare a profesorilor în Belgia
(12-15 ianuarie 2012 )

Campania a fost derulată de Chelgate în numele Reprezentanței Comisiei Europene în România și a avut ca scop informarea și comunicarea anuală menită să transpună prioritățile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul școlar.
Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, prin profesorul coordonator Preoteasa Carmen – Florina a organizat diferite activități dintre care au fost selectate următoarele:
1. ZIUA EUROPEANĂ A PARCURILOR – 24 mai
2. Participare la “Marea Povestire” – în cadrul Campaniei Globale pentru Educație
3. Pericolul noilor droguri sintetice în Europa
4. Drepturile copilului în Europa – concurs
La sfârşitul competiţiei educaţionale Gorj-ul a fost premiat prin Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” (prof. Preoteasa Carmen-Florina), Colegiul Tehnic nr. 2 (prof. Bistreanu Eliana) și Grup Școlar Tismana (prof. Onica Mihaela) alături de alte 22 de unităţi şcolare din ţară, pentru calitatea şi impactul acțiunilor cu teme de informare europene. Premiul a constat într-o vizită la Bruxelles la sediul Comisiei Europene de care s-au bucurat toţi cei 25 de profesori coordonatori ai şcolilor câştigătoare. Competiția a fost foarte strânsă , astfel din 1782 școli înscrise în concurs (63 școli din Gorj) au avut raport completat 356 (15 școli din Gorj).
În data de 13 ianuarie 2012 au avut loc o serie de activități, temele abordate fiind :
1. Întroducere în instituțiile Uniunii Europene
2. Politica Europeană în educația școlară
3. Politica regională a Uniunii Europene
4. Strategia pentru tineret a Uniunii Europene
5. Colțul copiilor
6. E-Learning
Campania “Europa, casa noastră ” și-a propus să informeze elevii și pe noi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria , prezentul și viitorul acesteia ), prioritatile de comunicare ale Comisiei Europene, dar și informații care ne privesc direct atât pe elevi cât și pe noi profesorii ( posibilitatea de a studia și de a lucra în statele membre, implicarea în activități de voluntariat , schimburi între tineri etc).

Observatie :
În vizita la Bruxelles a participat și doamna Bistreanu Eliana (Colegiul Tehnic 2) și doamna Mihaela Onica (Tismana) care au avut și dansele câte un raport al unităților școlare din care fac parte.

Prof. Preoteasa Carmen – Florina

Galerie Foto:

Tags: ,

Publicat in: : Activitati Educative, Evenimente, Noutati, Proiecte Europene, Proiecte si parteneriate